Real Estate Masterclass - Gratis live webinar

Je kent wel van die advertenties op YouTube, waarbij iemand een verhaal houd van een makkelijke manier om geld te verdienen. Ziet er allemaal strak uit. Je gevoel zegt aan de ene kant "hier klopt iets niet aan, hij/zij probeert me iets aan te smeren". Aan de andere kant is er iets in je wat toch benieuwd is geraakt en wil weten hoe je makkelijk geld kan verdienen. Dus wat heb ik gedaan? Mij ingeschreven natuurlijk!

Wat wordt er besproken?

Shou Xin start met zijn eigen reis. Dus waar komt hij vandaan en waar staat hij nu. In het kort: binnen een jaar 10 panden. Dat is het stukje dat zo prikkelt als je hem ziet in de advertentie. Want wie wil dat nou niet?

Na de introductie gaat hij verder met 3 stappen die hij ziet als de belangrijkste stappen om te zetten om succesvol te investeren in vastgoed. In het kort komt het er op neer dat het om off-market deals gaat, de juiste manier van financiering en de juiste huurders vinden (mocht je dit lezen Shou Xin, excuus als ik het verkeerd neerzet, maar corrigeer me vooral als ik er naast zit).

Nadat hij deze punten besproken heeft, komt er het andere punt waar ik het over had: de sales pitch die je verwacht. Daarbij gaat hij in op wat er wordt besproken in de vervolg cursus, als je hier voor kiest. In de cursus wordt er een aanbod gedaan voor de nodige kennis voor investeren, dat je gebruik kan maken van het netwerk dat ze al opgebouwd hebben, en de nodige begeleiding vanuit zijn team.

Als laatste houdt Shou Xin nog een vraag en antwoord sessie, waarin hij binnenkomende vragen van mensen die aanwezig zijn beantwoordt.

Wat vond ik er van?

Ik kom er eigenlijk heel dubbel uit. Aan de ene kant is het een sales pitch voor de cursus van Shou Xin. Dat weet je van tevoren, want het komt via een YouTube advertentie. Dus je merkt dat hij niet de diepte in gaat en het als teaser neerzet. Daarbij komt aan het einde van de webinar natuurlijk de verwachte aanbieding met enige "druk" erop (maar X plekken beschikbaar) alsmede een aanbieding qua prijs.

Daar staat tegenover dat de basis van de informatie die Shou Xin deelt wel gewoon klopt. Ik ben al een aantal maanden bezig met zoveel mogelijk informatie tot me te nemen. Hetgeen hij vertelt, matcht met de informatie die ik uit bronnen zoals BiggerPockets,YouTube en netwerk gehaald heb. Daarnaast komt in het vraag en antwoord gedeelte ook goed naar voren dat Shou Xin kennis van zaken heeft (wederom, als je dit leest Shou Xin, sorry voor de vraag omtrent de Box 3 belasting, maar ik wilde gewoon zeker weten dat je legit was...).

Dat maakt mijn gevoel zo dubbel: ik heb zelf het werk erin gestopt en ben op dit punt gekomen. Je ziet dan de prijs die je ervoor betaald als je zijn cursus volgt. Dat is significant hoger dan het geld dat ik nu zelf er in heb gestopt. Daar staat echter wel de tijd tegenover die ik erin heb gestopt, die hoogstwaarschijnlijk meer is dan dat de cursus kost.

Dat is de overweging die je voor deze cursus (maar eigenlijk voor al dit soort cursussen) moet maken: is het mij het geld waard? Als je met de cursus een vliegende start kan maken en daardoor de inleg terug kan verdienen door een opvolging te geven aan de cursus, dan is het het geld natuurlijk dubbel en dwars waard. Als je echter de cursus volgt en er niks mee gaat doen, dan gaat het een pijnlijk bedrag zijn dat je kwijt bent. Maar dat is dan wel jouw keuze geweest.

Heb ik er iets van opgestoken?

Omdat ik al een tijdje bezig ben met de kennis vergaren, heb ik qua kennis niks nieuws opgedaan. Zoals ik al aangaf: Shou Xin blijft bij de basis. Dus de doelgroep van zijn verhaal is dan ook de groep die nog helemaal geen vastgoed overwogen heeft. Daarvoor is het verhaal waarschijnlijk een eye-opener. En zoals ik al aangaf: de informatie die wordt gegeven strookt met de werkelijkheid.

Hetgeen ik er zelf uit gehaald heb, is om te stoppen met push berichten van Funda weg te swipen. Ik was zelf al tot de conclusie gekomen dat Funda het niet gaat worden, maar ik liet de push berichten en de mails nog wel binnenkomen. Shou Xin legt een zware focus op de off market deals en toen bedacht ik me: ik moet de focus daar op gaan leggen. Dus ik heb zojuist de meldingen van Funda uitgezet, zodat ik mijn tijd en focus kan leggen op dat soort deals vinden. Dus de laatste keer: mocht je dit lezen Shou Xin, dank voor je tijd en ik wens jou en je cursisten veel succes met de cursus!

Tot blogs!

Korte disclaimer: Ik heb de webinar van Shou Xin helemaal uit "vrije wil" gevolgd. Ik krijg op geen enkele manier vergoeding vanuit hem om dit te schrijven. Mijn mening is dus ook gebaseerd op mijn eigen ervaring. Ik adviseer je dan ook om bij de eerst volgende gelegenheid zelf de webinar te volgen en je eigen oordeel te vellen.

Dit artikel is het laatst aangepast op 27 november 2021